Samanea saman: nieuwe hardhoutsoort!

Vanaf heden mogen wij een nieuwe hardhoutsoort verwelkomen in ons assortiment: Suar (Samanea saman, ook wel regenboom genoemd). Suar komt uit Indonesië waar het hout op een duurzame manier gekapt wordt en met een FSC-keurmerk naar Nederland wordt gebracht.

Suar is een snel groeiende houtsoort (1,5 meter per jaar!) die voornamelijk populair is door het minder snel scheuren. De kleur van het hout varieert tussen de buitenranden en het centrum van de boom, dit zorgt voor prachtige kleurschakeringen.

Door de korte maar dikke stam is het gebruik van Suar stambladen voor onder andere binnen- en buitentafels erg geschikt! Buiten warme klimaatomstandigheden krijgt deze hardhoutsoort een doorkruisend en in elkaar grijpend patroon. Mede door de rechte draad is het hout gemakkelijk te bewerken & te behandelen (handig voor buiten).

Ten slotte is deze houtsoort zeer duurzaam. Hiermee komt Suar in het rijtje van o.a. Padouk en Ipé te staan, namelijk duurzaamheidsklasse 1!

Bij F.G.J. Pepping Houtbouw & Allround buitenleven zijn we continu bezig met het zoeken naar de nieuwste trends binnen de houtwereld. Laat je verassen door ons brede assortiment!

Benieuwd naar onze nieuwe houtsoort? Neem gerust contact met ons op!